10.09.2020

Kaupungeissa megatrendien merkitys korostuu

Väestön ikääntyminen ja ikäihmisten hyvinvointi muovaavat voimakkaasti kaupunkien palveluratkaisuja. Huoltosuhteen muutos ja samanaikainen taloustilanteen heikentyminen edellyttävät kaupunkien tehtäväkentässä valintoja ja etenkin poisvalintoja.

Kaupungeissa tehdään todella paljon hyvinvoinnin eteen sellaista työtä, johon lainsäädäntö ei velvoita. Tulevassa sote-uudistuksessa on annettava nykyistä enemmän painoarvoa ennaltaehkäiseville hyvinvointipalveluille, joita kaupungeissa tuotetaan erittäin kattavasti, Ajatuspaja Toivon toiminnanjohtaja Sini Ruohonen tiivistää kirjoituksissa esitettyjä huomioita.

Ilmastonmuutoksen hillitsemisessä kaupungit ovat ottaneet itselleen ratkaisijan roolin. Päästötavoitteet ovat monissa kaupungeissa todella kunnianhimoiset.

Näyttää siltä, että kansallinen lainsäädäntö tulee ympäristökysymyksissä kaupunkien ja toki myös yritysten tekemien ratkaisujen perässä. Kaupungit osoittavat ilmastonmuutokseen liittyvissä kysymyksissä suuntaa eduskunnalle, toteaa Ruohonen.

Lisää sisältöä samassa kategoriassa