Kokoomuslaiset haluavat Turkuun asuntomessut

Kaksi johtavaa kokoomuspoliitikkoa esittää, että Turku ryhtyy pikaisiin toimiin asuntomessujen saamiseksi kaupunkiin. Kaupunginhallituksen jäsen Niko Aaltonen ja aluejärjestöä vetävä Sini Häkkinen jättivät asiasta valtuustoaloitteen maanantaina.
– Turku on upea tapahtumakaupunki, jossa pitää olla joka vuodelle jokin iso mielenkiintoinen tapahtumakokonaisuus kuten asuntomessut, Tall Ships' Races tai loma-asuntomessut, kaksikko perustelee.
Paikaksi Aaltonen ja Häkkinen esittävät Skanssia, Pihlajaniemeä, Hirvensaloa tai pohjoista Turkua.
– Hirvensalossa teemana voisi olla merellisyys ja Pihlajaniemessä taas uudet energia- ja liikkumisratkaisut, aloitteessa vinkataan.
Suomen Asuntomessut on järjestänyt vuosittaisia tapahtumia vuodesta 1970 lukien. Turussa on messuttu vain kerran. Kohteena oli Katariina vuonna 1988. Loma-asuntomessuja Turussa ei ole pidetty kertaakaan, vaikka sellaisia on ideoitu Kakskertaan.
Aivan oitis ei asuntomessuja voisi Turussa pitää, sillä paikoista on jo päätetty vuosiksi 2021–2024. Vuonna 2022 asuntomessut pidetään Naantalin Luonnonmaalla.

julkaistu Turun Sanomissa 18.5.2021
https://www.ts.fi/uutiset/paikalliset/5315122/Kokoomuslaiset+haluavat+Turkuun+asuntomessut++Turussa+ei+ole+pidetty+tapahtumaa+vuoden+1988+jalkeen